Missie en visie

De naam DML Zorgbureau is ontstaan vanuit de initialen van de oprichtster en matcht met onze doelgroep en hoofdactiviteiten van ons bedrijf: Downsyndroom, Mediërend Leren en Leespraat.

Geen enkel mens heeft een plafond aan wat hij of zij kan leren. Wij kunnen juist elkaar zo veel leren. Samen leren, samen ontwikkelen. Niemand heeft een achterstand en iedereen mag zich ontwikkeling in zijn of haar eigen zone van de naaste ontwikkeling.

Met die instelling kun je het beste halen uit ieder mens. Wij zijn voor een inclusieve samenleving en streven ernaar dat ieder mens een plekje in de samenleving heeft als volwaardig mens, ongeacht welke beperking of kwaliteit iemand heeft. Samen sta je sterker.

Wij zijn gespecialiseerd in kinderen van 2 t/m 18 jaar met het Syndroom van Down. De hulpvraag van de ouders, de cliënt en het gezin is het uitgangspunt van onze begeleiding. Er wordt uitgegaan van de mogelijkheden van de cliënt en zijn netwerk en in samenspraak met u wordt er een plan opgesteld. In deze gesprekken communiceert u direct met onze hulpverleners en hanteren we op die manier zo kort mogelijke lijnen. Daarnaast begeleiden we naast het kind, ook het netwerk om een kind door informatieavonden voor ouders. Zie kopje Oudercafe) Ook orangisten we netwerk-/speelochtenden voor de kinderen met hun ouders, broertjes en zusjes in de grote vakantie.

Op deze manier proberen we de kinderen een zo goed mogelijke basis en zo goed mogelijk perspectief mee te geven voor de rest van hun leven: zelfstandige burgers in een inclusieve samenleving.

Ons Team

Deborah

Mijn naam is Deborah. In 2016 heb ik dit bedrijf opgericht om kinderen te kunnen helpen ontwikkelen bij wie dit niet vanzelf gaat. Geen kind heeft een plafond. De kinderen met het Syndroom van Down hebben inmiddels mijn hart gestolen.

Susan

Ik ben Susan. Sinds begin 2020 werk ik als Ambulant begeleider bij Onderwijzend. Ik heb er ontzettend veel plezier in om samen met de kinderen enthousiast aan het werk te gaan vanuit hún interesse en met een gezonde dosis humor!

Kim

Mijn naam is Kim. Sinds april ben ik werkzaam voor DMLzorg. Daar kan ik doen wat ik het allerliefst doe: kinderen op hun eigen niveau helpen ontwikkelen. Dit doe ik ook al heel wat jaren als begeleider passend onderwijs in het regulier onderwijs voor mijn andere werkgever. Ik vind het superleuk dat ik nu deze twee banen kan combineren.

Ons werkgebied

Bij de gemeente Midden-Holland hebben wij een contract voor Jeugdhulp. De kosten van de begeleiding worden vergoed in ZIN. Ook werken we vanuit de PGB.

In deze gemeenten leveren we Zorg In Natura: Gouda, Krimpenerwaard, Zuidplas, Bodegraven-Reeuwijk en Waddinxveen.

In deze gemeenten leveren we zorg vanuit de PGB: Gouda, Alphen aan den Rijn en Den Haag.

Bel DML Zorgbureau op: 06-43582373